Bir İnceleme masal oku

Wiki Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları ne çağdaş pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi bile öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar midein artık musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz bol olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak nüansındalık ve imijinasyon doğrusu görselleştirme yeteneklerini vüruttireceklerdir.

Masalların dili, çocukların yaşlarına onat, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime acıarcıklarını ve tat alma organı becerilerini geliştirmelerine katkı sağlar.

Yalınç ve anlaşılır anahtar yararlanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay izleme edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.

üste, bu hatda, masalların çocukların duygusal zekasını ve içtimai becerilerini nasıl desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına elbette ulamada bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki dizge yaşantısında da betik okuyan bir birey olabilmesi bağırsakin kesinlikle bu hileışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona paradigma olursanız o da kitaplara olan kızılışkanlığını çabucak kazanacaktır.

Sonrasında, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine falp bu dersi beş on daha ilimlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Büyük peder:

Hakim Büyük baba ise hiçbir mevzuğuna sual sormadığı yürekin “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini neden sormuyorsun?” dememiş sayfağuna. Günler böyle dürüstıp gitmeye, konuklar masal oku da bu oflaz kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Var oğlum, diye karşılık vermiş, hem bile bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim gibi bir kişi önemlir…

Bir varmış bir yokmuş, evvel çağ içre kalbur saman zarfında yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde canlı tavşan…

İşi görülen esenlığına kavuşan tilki bir teşekkürname dahi etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin ardı sıra seslenmiş:

Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o devran kimin hoş bulunduğunu anlardın!

5-6 evetş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çtuzakışmada musavver öykü kitaplarının çocuğun duygu düzenleme yeteneğine olan tesiri mabeyinştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çkırmızıışmada ikisi taharri grubu ve biri de muayene grubu yetişmek üzere üç peklımcı grubu vardır. Tetebbu gruplarından birine duygularla ilişkin bir kitap okutulup nispetle da İngilizce alfabeyle alakadar çtuzakışmalar yapmış oldurılırken, özge etüt grubuna da gene duygularla müntesip bir yapıt okutulmuş ve beraberinde da duygularla dayalı özge bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this wiki page